DN Debattartikeln och medierna

Posted on December 18, 2009

6


(Only in Swedish)
Det var intressant att DN valde att publicera min debattartikel samma dag som klimatmötet i Köpenhamn började. Med spänning väntade jag på hur övriga media skulle reagera. Först ut var TV4 som nämnde debattartikeln som andra nyhet på morgonen. Senare på förmiddagen ringde man och ville att jag skulle vara med nästa morgon på Nyhetsmorgon (lyssna på inslaget). SVT nämnde inte med ett ord artikeln och även SR var det tyst. Ingen pratade i alla fall med mig. Vad det gäller tidningar så var det Dagens Industri som uppmärksammade artikeln.

Jag är lite förvånad att SVT och RS inte har hört utav sig, men man diskuterade i Studio Ett den 8 december det faktum att det finns kritiska forskare. På en direkt fråga förklarade FN:S speciella sändebud Gro Harlem Brunteland ”Det där med andra forskare bryr jag mig inte om”. Hon menade att det räckte med att 1000-tals andra hade sagt en annan åsikt (lyssna på inslaget, uttalandet kom i slutet av inslaget).

Det ryktas om att olika medier intagit samma åsikt som FN:s speciella sändebud, t.ex. The Economist. En liten fågel kvittrade i mitt öra att det också fanns svenska medier som hade samma åsikt. Vi har en intressant framtid och vi har fler artiklar på gång och i slutändan måste det ändå vara sanningen som gäller.

Advertisement
Posted in: Dagsaktuellt