Rea på olja – vad beror det på och hur påverkar det klimatomställningen

Posted on February 11, 2015

0(Just in Swedish)
Måndagen den 9 februari ordnade den gröna och liberala tankesmedja Fores – forum för reformer och entreprenörskap – ett seminarium med rubriken ”Rea på olja – vad beror det på och hur påverkar det klimatomställningen”. Motiveringen till seminariet beskriver man på följande sätt:
”När oljepriset störtdök till 50 dollar per fat trodde många att det var tillfälligt. Nu menar många att det låga priset kommer att bestå åtminstone ett par år. Därför är det dags att diskutera vad konsekvenserna blir – och vad vi ska använda det låga priset till!”

Dagens första panel skulle diskutera ”Vad beror prisfallet på och är det beständigt?” Inbjudna experter var Samuel Ciszuk från Energimyndigheten, Tomas Kåberger, Chalmers (ledamot i styrelsen för Fores) och Daniel Spiro ekonom rån Oslo Universitet. presenterar sina förklaringar till prisfallet, hur de bedömer utvecklingen framöver och vilka konsekvenser det får.

SVT sände ut hela seminariet och ni kan nu se det på SVT play, 1 tim 58 min.

Radioprogrammet Klotet var också på plats och gjorde inspelningar som sändes idag. Ja fick några frågor om fracking. Kul att vara med på ett litet hörn.

Klotet: Prisras på olja kan gynna energiomställning

Advertisement
Posted in: Uncategorized